Miért lehetsz fontos munkaerő Gyógypedagógiai Segítő Munkatárs végzettség birtokában?

Az elmúlt 10 évben különös jelenségek játszódtak le a családok és óvodák körében: megszaporodott a saját nevelési igényű gyermekek száma, mely folyamat mindennél erősebben hívta életre a gyógypedagógia szükségességét. A gyermekpszichodiagnosztika eszközeivel manapság már nem csak idejében felismerhetően a csoportba tartozó magatartás és viselkedészavarok, de egy jól felkészült segítő hathatós támogatásának köszönhetően kezelhetőek is. A képzés ebben nyújt elengedhetetlen segítséget, hiszen a végzettség birtokában nem csupán felismerhetővé válnak iskolai, beilleszkedése, magatartási, vagy tanulási zavarok, de a résztvevők az integráció és a normalizáció folyamatainak is kiváló ismerőivé válnak, hogy ezáltal könnyíthessék meg a rájuk bízott gyermekek mindennapjait.

Miért a SZÁM-PONT Kft. Gyógypedagógiai Segítő Munkatárs képzését érdemes választanom?

A Pulitzer-díjas író, Cormac McCarthy azt írt egyik regényében, „ha a gyermek nem Isten igéje, akkor Isten sosem szólalt meg.” Gyönyörű idézet, és magában foglalja mindazt, amiért mi is a minőségi Gyógypedagógiai Segítő Munkatárs oktatásra törekszünk. Mert a gyermek önmagában egy ajándék, és a mi üzenetünk a jövőnek. Egyetlen dolgot tehetünk, és kell tennünk, ápolni, tanítani, nevelni, hisz kéznyomunkat, hatásunkat magával viszi majd egész életében.

Gyógypedagógiai Segítő Munkatárs képzését is erről az oldalról közelítjük meg: munkavégzés és család mellett is igyekszünk kényelmes, hétvégi időbeosztást, komplex, sokrétű és izgalmas tananyagot, munkatársi gárdánkkal zökkenőmentes ügyintézést, oktatói csapatunkkal pedig interaktív előadásokat, és azonnal hasznosítható gyakorlati tudás átadását céloztuk meg. Mert a tudás nem pusztán betűk és számok halmaza, ez maga a széles látókör, ami mindenkinek kijár.

Mely munkaköröket töltheted be a végzettség birtokában?

FEOR 3410 Gyógypedagógiai segítő munkatárs

Miként zajlik az oktatás a SZÁM-PONT Kft-nél?

Az előadásokat, ahogy fentebb is írtuk, a munka és család melletti tanulás megkönnyítése érdekében hétvégente tartjuk, ez általában 9 és 17 óra közti elfoglaltságot jelent szombati, vagy vasárnapi napokon. (A teljes, megtervezett órarendet természetesen a képzés kezdete előtt a rendelkezésedre bocsátjuk, hogy könnyebben tervezhetőbbé váljanak az elkövetkező, tanulással töltendő hónapjaid.)

Milyen oktatott modulok várnak Rád a képzésen?

  • 11464-16 Pedagógiai, pszichológiai feladatok
  • 11465-16 Általános gyógypedagógiai feladatok
  • 11666-16 Speciális gyógypedagógiai feladatok
  • 11498-12 (érettségire épülő képzések esetén) Foglalkoztatás I.
  • 11499-12 Foglalkoztatás II.
  • 11500-12 Munkahelyi egészség és biztonság

Hány órát kell eltöltened a szakmai gyakorlaton?

A gyakorlat időtartama minimum 40 óra, tehát megközelítőleg egy ötnapos, klasszikus munkahét, melyet a gyakorlati helyeddel egyeztetett időbeosztásban tudsz majd letölteni.

Mikért zárul a képzésed?

Miután OKJ-s képzésről beszélünk, természetesen a tanfolyamot egy ún. komplex OKJ-s vizsga zárja, szakmai vizsgabizottság előtt. A vizsgának gyakorlati és szóbeli része is lesz, a sikeres vizsgát követően pedig államilag elismert Gyógypedagógiai Segítő Munkatárs (OKJ 54 140 01) bizonyítványt vehetsz majd át, sőt, a végzettség birtokában külföldi munkavállalói terveket dédelgetsz, lehetőséged van ún. EuroPass bizonyítványt is igényelni az általad választott nyelven.

Milyen feltételekhez kötött a képzésre való jelentkezésed?

Az Gyógypedagógiai Segítő Munkatárs képzés bemeneti feltétele az érettségi bizonyítvány bemutatásával igazolható középiskolai végzettség.

Hogyan tudok jelentkezni a képzésre?

Nincs más dolgod, mint IDE, vagy a lentebb látható Jelentkezés gombra kattintani, és a betöltődő űrlapon megadni az adataidat, ezáltal felvéve velünk a kapcsolatot, kolléganőink pedig visszahívnak, és a jelentkezés minden fontos részletéről és pontos menetéről is tájékoztatnak.

Mennyibe kerül a képzés?

A képzés teljes díja 120.000 Ft, mely szerződést szerint havi részletekben fizetendő

Mennyibe kerül a vizsgadíj?

A vizsgadíj összege 50.000 Ft, melyet legkésőbb a vizsga előtti 40. napig szükséges befizetni.

A következő képzés indulási időpontja: 2019. szeptember 28.

100% garanciát vállalunk a képzést záró, komplex OKJ vizsga sikerességére, amennyiben az órák legalább 90%-án részt veszel, és a modulzáró vizsgákat sikeresen teljesíted!

Felnőttképzési engedélyszám: E-000320/2014/A005