Tanfolyam kezdete 12 fő induló létszámnál
Helyszín SZÁM-PONT Oktató Központ (8900 Zalaegerszeg, Rákóczi u. 4-8.)
Óraszám 80 óra kontakt óra + távoktatás
Maximális hiányzás A tananyagegységek összes óraszámának max. 20%-a
Részvétel követésének módja Képzési napló, aláírt jelenléti ív
Maximális csoportlétszám Maximum 40 fő
OKJ vizsga időpontja A csoport indulásához igazítva

A Kulturális rendezvényszervező képzés részletes leírás

Iskolai előképzettség Érettségi bizonyítvány
Szakmai tantárgyak

10656-16 Helyi társadalom- és kultúraismeret

10657-16 Kultúrális rendezvények szervezése

Tantárgyi bontás Általános ismereteket adó tantárgyak:
Művelődéselmélet
Közművelődési alapok
Helyi társadalom és közösség
Specifikus szakmai ismeretek:
Közösségi munka és tanulás
A közösségi művelődés feladatai
Kulturális rendezvényszervezés
Ügyviteli adminisztráció
Számítástechnikai gyakorlatok
Forrásteremtés
Közönségszervezés
Vizsgák A komplex szakmai vizsga megkezdésének feltételei: Valamennyi modulzáró vizsga eredményes letétele
10656-16 Helyi társadalom- és kultúraismeret modulhoz 10 oldalas esettanulmány készítése és határidőre történő leadása
10657-16 Kulturális rendezvényes szervezése modulhoz forgatókönyv készítése és és határidőre történő leadása.A komplex szakmai vizsga vizsgatevékenységei és vizsgafeladatai:1. Gyakorlati vizsgatevékenységA vizsgafeladat megnevezése: Esettanulmány bemutatása
A vizsgafeladat ismertetése: Egy település közművelődési helyzetelemzéséről, intézményi vagy civil szervezeti koncepciójáról a képzés során, a vizsgát megelőzően elkészített, legalább tíz oldalas esettanulmány szóbeli ismertetéseA vizsgafeladat időtartama: 15 perc
A vizsgafeladat értékelési súlyaránya: 40%2. Szóbeli vizsgatevékenységA vizsgafeladat megnevezése: A) Forgatókönyv bemutatása és megvitatása
A vizsgafeladat ismertetése: A vizsgát megelőzően elkészített, egy helyi rendezvényről szóló forgatókönyv bemutatása és védése.
A vizsgafeladat időtartama: 15 perc
A vizsgafeladat értékelési súlyaránya: 40%
A vizsgafeladat megnevezése: B) Kulturális rendezvények szervezése
A vizsgafeladat ismertetése: Szóbeli vizsgatevékenység a Kulturális rendezvények szervezése modul tartalma alapján összeállított központi tételsor szerint
A vizsgafeladat időtartama: 20 perc (felkészülési 10 perc, válaszadási idő 10 perc)A vizsgafeladat aránya: 20%

Szerezz PIACKÉPES Szakmát Képzésünkkel!

100% garanciát vállalunk a képzést záró az OKJ vizsga sikerességére,
amennyiben az órák legalább 90%-án részt vesz, és a modul-záró vizsgákat sikeresen teljesíti.

Kinek ajánljuk Kulturális rendezvényszervező képzésünket

Jogi háttér A 2011 márciusában megjelent a Kormány 23/2011. (III. 8.) Korm. rendelet a zenés táncos rendezvények működésének biztonságosabbá tételéről 10. §-a rendelkezik az OKJ végzettség szükségességéről:
(1) Zenés, táncos rendezvényt a helyiség üzemeltetője, vagy kulturális rendezvényszervező, vagy rendezvény és konferenciaszervező képesítéssel rendelkező rendezvényszervező szervezhet.
(4) A rendezvény szervezője, illetve a biztonsági személyzet tagja a képzettségét igazoló okiratot vagy annak másolatát a zenés, táncos rendezvény ideje alatt köteles magánál tartani és hatósági ellenőrzés esetén felmutatni.
A kurzus államilag elismert szakmai képzettséget tanúsító bizonyítványt ad, amellyel Ön jogosulttá válik zenés táncos rendezvények szervezésére! Ilyen rendezvények a fentebb is ismertetett kormányrendelet értelmében 2011 áprilisa óta OKJ bizonyítvány hiányában nem tarthatók!
Karrierlehetőség Olyan érdeklődőknek ajánljuk tanfolyamunkat, akik a kultúra, a művelődés területén szeretnének formális összejöveteleket szervezni, rendezvényeket lebonyolítani, akár hivatásszerűen szeretne ezen a területen dolgozni.
Elhelyezkedési lehetőség Kiállításszervező
Kongresszusszervező
Kulturális rendezvényszervező
Programszervező
Rendezvényszervező és -lebonyolító
Szabadidő-szervező
Közösségi-civil szervező
Civil szervezeti kapcsolattartó / referens

1. A kitöltött és visszaküldött jelentkezési űrlap jelentkezésnek minősül. Az űrlap elküldése után Ön a megadott email-címre visszaigazolást fog kapni, amely tartalmazza a tanfolyami jelentkezési lapot. A jelentkezési lapot a kepzes@szam.hu email címre kell elküldeni vagy a SZÁM-PONT Kft. ügyfélszolgálatára behozni személyesen.

2.Számlázás: A jelentkezés elfogadásáról 2 munkanapon belül visszaigazolást és díjbekérőt küldünk a képzési díj első részletéről (25.000,- forintról) az emailcímre.

3. Lemondási feltételek: A részvételt a tanfolyam kezdete előtt egy héttel visszamondhatja – ez esetben a díjat nem kell kifizetni. Amennyiben a visszamondását a tanfolyam kezdete után vagy egyáltalán nem jelezte, úgy a képzés 1 részletének díját távolmaradás esetén is ki kell egyenlíteni.

4. Felhívjuk a jelentkezők figyelmét, hogy érdeklődés hiányában a képzés elhalasztására a jogot fenntartjuk. Ebben az esetben a jelentkezőket e-mailben értesítjük és a már befizetett részvételi díjat visszafizetjük. A jelentkező ezen túlmenően anyagi igénnyel nem léphet fel.

Tekintse meg további Önerős képzéseinket!