Miért lehetsz fontos munkaerő Pedagógiai és Családsegítő Munkatárs végzettség birtokában?

A 2013 előtt Pedagógiai asszisztens címen futó képzésnek határozottan jó tettek az új elvárások, melyek szervesen beépültek, és még komplexebbé tették a tananyagot, ezáltal a képzés során felfedezhető területeket. A szociológia, a pszichológia, a pedagógia mélyebb hangsúlyának köszönhetően átfogó tudást, gyakorlatának hála pedig kézzelfogható ismeretek biztosít, ráadásul immáron három különböző terület, az iskolák, az óvodák, és a családsegítők várják a munkaerőpiacra frissen érkező Pedagógiai és Családsegítő Munkatársakat.

Miért a SZÁM-PONT Kft. Pedagógiai és Családsegítő Munkatárs képzését érdemes választanom?

A Pulitzer-díjas író, Cormac McCarthy azt írt egyik regényében, „ha a gyermek nem Isten igéje, akkor Isten sosem szólalt meg.” Gyönyörű idézet, és magában foglalja mindazt, amiért mi is a minőségi Pedagógiai és Családsegítő Munkatárs oktatásra törekszünk. Mert a gyermek önmagában egy ajándék, és a mi üzenetünk a jövőnek. Egyetlen dolgot tehetünk, és kell tennünk, ápolni, tanítani, nevelni, hisz kéznyomunkat, hatásunkat magával viszi majd egész életében.

Pedagógiai és Családsegítő Munkatársaink képzését is erről az oldalról közelítjük meg: munkavégzés és család mellett is igyekszünk kényelmes, hétvégi időbeosztást, komplex, sokrétű és izgalmas tananyagot, munkatársi gárdánkkal zökkenőmentes ügyintézést, oktatói csapatunkkal pedig interaktív előadásokat, és azonnal hasznosítható gyakorlati tudás átadását céloztuk meg. Mert a tudás nem pusztán betűk és számok halmaza, ez maga a széles látókör, ami mindenkinek kijár.

Mely munkaköröket töltheted be a végzettség birtokában?

FEOR 3410 Oktatási asszisztens

Miként zajlik az oktatás a SZÁM-PONT Kft-nél?

Az előadásokat, ahogy fentebb is írtuk, a munka és család melletti tanulás megkönnyítése érdekében hétvégente tartjuk, ez általában 9 és 17 óra közti elfoglaltságot jelent szombati, vagy vasárnapi napokon. (A teljes, megtervezett órarendet természetesen a képzés kezdete előtt a rendelkezésedre bocsátjuk, hogy könnyebben tervezhetőbbé váljanak az elkövetkező, tanulással töltendő hónapjaid.)

Milyen oktatott modulok várnak Rád a képzésen?

  • 11464-16 Pedagógiai, pszichológiai feladatok
  • 11676-16 Családpedagógiai alapismeretek
  • 11687-16 Program és szabadidő szervezés
  • 11678-16 Kommunikáció és viselkedéskultúra
  • 11688-16 Gondozás és egészségnevelés
  • 11498-12 (érettségi épülő képzések esetén) Foglalkoztatás I.
  • 11499-12 Foglalkoztatás II.
  • 11500-12 Munkahelyi egészség és biztonság

Hány órát kell eltöltened a szakmai gyakorlaton?

A gyakorlat időtartama minimum 40 óra, tehát megközelítőleg egy ötnapos, klasszikus munkahét, melyet a gyakorlati helyeddel egyeztetett időbeosztásban tudsz majd letölteni.

Mikért zárul a képzésed?

Miután OKJ-s képzésről beszélünk, természetesen a tanfolyamot egy ún. komplex OKJ-s vizsga zárja, szakmai vizsgabizottság előtt. A vizsgának gyakorlati és szóbeli része is lesz, a sikeres vizsgát követően pedig államilag elismert Pedagógiai és Családsegítő Munkatárs (OKJ 54 140 02) bizonyítványt vehetsz majd át, sőt, a végzettség birtokában külföldi munkavállalói terveket dédelgetsz, lehetőséged van ún. EuroPass bizonyítványt is igényelni az általad választott nyelven.

Milyen feltételekhez kötött a képzésre való jelentkezésed?

Az Pedagógiai és Családsegítő Munkatárs képzés bemeneti feltétele az érettségi bizonyítvány bemutatásával igazolható középiskolai végzettség.

Hogyan tudok jelentkezni a képzésre?

Nincs más dolgod, mint IDE, vagy a lentebb látható Jelentkezés gombra kattintani, és a betöltődő űrlapon megadni az adataidat, ezáltal felvéve velünk a kapcsolatot, kolléganőink pedig visszahívnak, és a jelentkezés minden fontos részletéről és pontos menetéről is tájékoztatnak.

Mennyibe kerül a képzés?

A képzés teljes díja 95.000 Ft, mely szerződést szerint havi részletekben fizetendő

Mennyibe kerül a vizsgadíj?

A vizsgadíj összege 50.000 Ft, melyet legkésőbb a vizsga előtti 40. napig szükséges befizetni.

100% garanciát vállalunk a képzést záró, komplex OKJ vizsga sikerességére, amennyiben az órák legalább 90%-án részt veszel, és a modulzáró vizsgákat sikeresen teljesíted!

Felnőttképzési engedélyszám: E-000320/2014/A042