22 Szoftverfejlesztő tett sikeres záróvizsgát a SZÁM-PONT Oktatási központban!

Újabb 22 Szoftverfejlesztővel növeltük az informatikai szakemberek számát Magyarországon!

A SZÁM-PONT Kft nagy hangsúlyt fektet az informatikai képzésekre. Büszkék vagyunk minden diákunkra, aki a sikeres vizsgatétel után a munkaerőpiacra lép:)

Évek óta komoly probléma Magyarországon a informatikai szakemberek hiánya. Kutatások fejtik ki részletesen az ok okozati viszonyokat. Fontos tudatosítani a pályaválasztás, pályakorrekció előtt állókban, hogy az informatikai végzettség az átlagosnál jelentősen könnyebb és gyorsabb elhelyezkedést biztosíthat a felkészült szakember számára.

Az informatikai képzési területen végzettek helyezkednek el legmagasabb arányban magántulajdonú vállalkozásnál, multinacionális cégeknél, illetve az egyéb képzésekhez képest magas arányban rendelkeznek főállással már a tanulmányaik ideje alatt is. Jelentős érvnek számíthat az is, hogy anyagiak tekintetében az informatikai végzettséggel rendelkezők nagy megbecsültségnek örvendhetnek a munkaerő-piacon. Jövedelmük többnyire az átlagkeresetet jócskán meghaladja.

A pályaválasztóknak, pályamódosítóknak érdemes elgondolkodni azon is, hogy az informatika a legdinamikusabban fejlődő iparág. Ez az ágazat világszerte vezető pozícióban van és Magyarországon is kiemelkedő gazdasági szerepet játszik. Az informatika egyértelműen tudásiparág, melynek a fejlődését mindig is a rendelkezésre álló humán erőforrás minősége és mennyisége határozza meg. A magyar emberek rengeteg fejlesztésben játszottak jelentős szerepet a digitális világ alakulásában, fejlődésében. Ma is szinte minden vezető informatikai cégnél vannak magyar IT szakemeberek.

22 végzett szakemberünk az informatikai szakmák legnagyobb hiányterületén, a szoftverfejlesztés és a tesztelés munkakörökben tölthetnek be űrt.

Büszkék vagyunk arra is, hogy a képzésünkön több női hallgató is részt vett, természetesen sikeres vizsgákkal zárva a gyakorlat központú oktatést. Az informatikus szakmában a nők aránya rendkívül alacsony, pedig a vállalatok keresik a női informatikusokat, és számos cég támogatja a nők informatikai pályaválasztását elősegítő programokat. A hiány okai közt sajnos még mindig súlyos szerepet töltenek be a sztereotípiák. Éppen ezért, elgondolkodtató tény, hogy a nők informatikai pályaorientációjának erősítése jelentős munkaerő-piaci potenciált jelenthet.

Gratulálunk friss Szoftverfejlesztőinknek, különös tekintettel az öt főnek, akik kitűnő eredménnyel záták a komoly szakmai tudást nyújtó tanfolyamunkat! Gratulálunk a tanárainknak! A folytatás pedig érkezik! Ősszel indulnak újabb informatika szakterületű tanfolyamaink! Több megyében sikeresen pályáztunk Szoftverfejlesztő és CAD-CAM informatikus képzésekre:)